© Rootsville.eu

The Reverend Shawn Amos (US)
tiltle: Vivir En España
music: Blues
release date: september 13, 2024
label: Immediate Family Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Reverend Shawn Amos

© Rootsville 2024


Met Vivir En España legt The Reverend Shawn Amos eindelijk de vurige transcendentie vast die zijn muziek ontketent voor een extatisch publiek. De opname was niet gepland, maar een paar data in een Spaanse tournee ter promotie van zijn veelgeprezen album Soul Brother No. 1 uit 2024, werd de betoverende situatie duidelijk: geweldig publiek, geweldige nieuwe band, oude nummers en onlangs geschreven nummers die barstten van het elektrische leven, iedereen blij. Er was iets speciaals aan de hand en dat moest worden vastgelegd.

"Ik heb altijd het live-aspect van wat ik doe willen documenteren," zegt The Rev. "Ik ben trots op mijn studio-opnames, het muzikantschap en het geluid. Maar de manier waarop ik op het podium verbinding maak – met het publiek, met de band, met mezelf – is cruciaal voor waarom ik dit doe. Tot nu toe is dat nooit goed weergegeven." Cruciaal voor het geluid van Vivir En España is het explosieve trio van JT Loux op gitaar en zang, Ethan Pecha op bas en zang en Zach McCoy op drums en zang. Deze twintigers uit Nashville zijn, zegt The Rev, "ballsout rockers. Ze geven het materiaal een randje en maken mij een betere bandleider. Ik ga op een andere manier weer met de nummers om, uitbundiger, meer in-your-face." Loux, onlangs getekend bij Southern rapper Yelawolf's Universal imprint Slumamerican, zegt: "Spelen met The Rev in Spanje was een opwindende ervaring. De energie van elk optreden is onvergetelijk.

Vivir En España vangt de essentie van die ongelooflijke nachten." Van het gelukkige publiek dat Dabadaba (San Sebastian) en het Winter Indie City Festival (Segovia) bezocht, zegt The Rev ondubbelzinnig: "Het beste publiek ter wereld. De Spaanse fans komen binnen met hun hart wijd open en ze zijn vanaf noot één bij je. Sommige toeschouwers hebben even nodig om op te warmen. Deze mensen niet.” De fans zijn inderdaad onderdeel van de show, van tentrevival-geklap en stampen
op de schaamteloze rocker “Hammer” (van Soul Brother No. 1) tot het opgefokte gejoel op de soulwals “Bastard Wind” (van het Americana-album In-Between uit 2001); van de ongebreidelde schreeuwrespons op de harpsolo van The Rev op “Days of Depression” (van het debuutalbum The Reverend Shawn Amos Loves You uit 2015) tot het meeslepende meezingen op het eerbetoon van Ida B. Wells “Weight Of The World” (single uit 2022 met The Reverend Shawn Amos & the Brotherhood), de mensen geven wat ze krijgen – een krachtige, realtime-ervaring van oprechte ziel. (Robert Burke Warren)


tracks:

01 You're Gonna Miss Me (When I Get Home)
02 Bastard Wind
03 Days Of Depression
04 Hammer
05 I Need To Get Loving
06 Hold Back
07 27 Dollars
08 Joliet Bound
09 Ninety-Nine and One-Half (Won't Do)
10 Weight Of The World
11 Everybody Wants To Be My Friend
12 Hoodoo Man Blues
13 Sometimes I Wonder